Derrotas dos equipos de Baio na xornada do fin de semana

(12 – 0; 32 – 2; 9 – 6; 20 – 3)
(Acumulado: 12 - 0; 44- 2; 53 - 8; 73 – 11)

CONCELLO DE ZAS: Sara, 0 ptos; Carlota, 4 ptos; Lucía, 0 ptos; Elena, 0 ptos; Sandra, 2 ptos – quinteto inicial – Carla, 0 ptos; Nazaret, 2 ptos; Patricia, 3 ptos.
Árbitros: Larrañaga e Álvarez: Ben.
Derrota merecida para o equipo de Baio ante o equipo invicto desta liga e que debe estar loitando pola primeira praza desta liga, xunto con Carballo Basket.
Pouca historia tivo este partido. Un equipo, Calasancias, que sin facer unha defensa asfixiante foi quén de deixar a cero no primeiro cuarto a Zas, e case consigue que se chegara o descanso sin encestar ninguna canastra. Sin acerto no tiro poucas opcións tiveron as rapazas de Baio de disputar o encontro. No 3º cuarto volviu a ser o cuarto no que pareceu que despertaba o equipo de Zas pero quedou nun intento, xa que no último cuarto Calasancias defendeu outra vez con intensidade e tendo acerto novamente no tiro, fixo un parcial de 20-3.
O partido aproveitouse por parte de Baio para preparar o próximo encontro que é contra un equipo da súa liga, Compañía de María.

BCA Ventorrillo63-EB BCA Ventorrillo-EB Concello de Zas 11

Baio-David(5),Dario(2),Carla(2),Cristina(2),Alberto,Lidia,Brais y Dani.

Parciales
1º-8-2
2º-14-8
3º-10-1
4º-31-0

Mal partido de los de Soneira.Comenzaba mal la mañana porque a falta de 5 minutos para el comienzo del partido no habia arbitros ni asistentes de mesa y falto muy poco para que el partido se suspendiera.Mucho hay que agradecerle a Sergio,jugador de Artai,que se pudiera disputar este partido, en el cual ejercio de arbitro improvisado y sin silbato desempeño una empresa un tanto dificil pero de una manera muy digna.El partido fue muy duro en todos los aspectos y por lo que a mi respecta la deportividad del equipo local brillo por su ausencia(una defensa demasiado agresiva que por momentos en vez de estar disputando un partido de baloncesto parecia mas uno de boxeo).El unico jugador de Baio que rindio a gran nivel fue David que estuvo espetacular tanto en la faceta anotadora como en el rebote en los dos primeros cuartos.Se llego al descando sin nada decidido(20-10) pero un mal comienzo del tecer cuarto decanto el partido para los coruñeses y el ultimo cuarto fue un paseo triunfal para en conjunto local.En resumen,justa victoria de BCA Ventorrillo en lo que al resultado se refiere pero en lo que se denomina deportividad(esto es tan importante o mas que competir) el Baio fue infinitamente superior.